Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek kajmakowy z andrutem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 199
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9306
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 189
Polecam.
Odsłon: 894
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 199
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9306
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj masło, posiekaj nożem. Dodaj żółtka, cukier, sól, zagnieć ciasto. Wstaw do lodówki na godzinę. Połowę ciasta rozwałkuj na grubość pół centymetra, uformuj kształt. Do reszty ciasta dodaj barwnik, rozwałkuj cieniej, wytnij ciasteczka. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Na ciasto wyłóż masę kajmakową, przykryj waflem, boki udekoruj ciasteczkami tak, aby zachodziły na siebie, udekoruj.
CZAS: około 1,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień