Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek kokosowo-orzechowy"
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 163
Polecam dziś mój przepis na przepyszną bezglutenową babkę kokosową. Nie jest...
Odsłon: 8428
Składniki
Przepis przysłała Alina Waliczek z Dzimierza
Ciasto: mąkę posiekaj z zimną margaryną. Dodaj resztę składników, zagnieć. Wyłóż blaszkę 27 na 15 cm. Nakłuj widelcem, chłodź godzinę. Ciasto piecz 15 min w 200°C. Ostudź.
Masa kokosowa: 1/3 mleka rozrób z mąką ziemniaczaną. Resztę mleka, wiórki, cukier i margarynę gotuj 10 min. Wlej mąkę, zagotuj. Rozsmaruj na cieście.
Masa orzechowa: gotuj 15 min, mieszając. Ostudź. Wyłóż na ciasto. Polewa: , mieszając, podgrzej (nie gotuj). Polej ciasto.Źródło: Chwila dla Ciebie