Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek różany z płatkami migdałowymi"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 190
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 190
Składniki
Przepis przysłała Jadwiga Kwiek z Faściszowej
Mąkę przesiej. Dodaj masło, margarynę, żółtka, cukier puder, proszek do pieczenia i sól, zagnieć. Ciasto włóż na godzinę do lodówki. Podziel na dwie części – 1/3 i 2/3. Większą część rozwałkuj, wyłóż spód tortownicy, ponakłuwaj.
Z drugiej części uformuj wałek. Zrób z niego brzeg i różę, smarując wcześniej miejsca przyklejania białkiem. Piecz 30 min w 180°C. Ostudź. Posmaruj konfiturą różaną, posyp płatkami migdałowymi.Źródło: Chwila dla Ciebie