Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek serowy z rumową pomadą

Mazurek serowy z rumową pomadą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2250 Ocena: 19063

Dodano:

Odsłon: 9

Wypróbowany przepis na "Mazurek serowy z rumową pomadą"

Składniki

  • 3 łyżki margaryny
  • 2 łyżki cukru
  • 10 dag białego sera
  • 20 dag mąki
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • jajko. Pomada: 10 dag margaryny
  • po pół szklanki cukru pudru i mleka w proszku
  • 3 krople aromatu rumowego. Dekoracja: tabliczka czekolady
  • 2-3 łyżki mleka
  • obrane migdały
  • suszone morele
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Przepis przysłała Elżbieta Staniak z Żyrardowa

  2. Ciasto: zagnieć. Ciasto rozwałkuj, ułóż w blaszce 25 na 25 cm. Nakłuj widelcem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.

  3. Pomada: podgrzewaj na małym ogniu, mieszając, aż się rozpuszczą. Gorącą wylej na ciasto, rozprowadź. Ostudź.

  4. Dekoracja: czekoladę stop z mlekiem. Włóż do szprycy, udekoruj mazurek. Na brzegu ułóż kwiatki z obranych migdałów i suszonych moreli.

    Źródło: Chwila dla Ciebie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń