Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurek z bakaliami po 2. roku"
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 82
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 190
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7982
Składniki
Mąkę posiekaj z zimnym masłem. Dodaj cukier puder oraz żółtka, a potem zagnieć ciasto. Rozwałkuj je tak, aby miało kształt prostokąta o grubości około 1 cm.
Placek ułóż na blasze (brzegi posmaruj białkiem jaja). Upiecz ciasto na złoto w temperaturze 180°C.
Cukier zagotuj z wodą i mieszaj, aż powstanie gęsta masa. Przestudź ją, a potem połącz z roztopioną czekoladą.
Wylej słodką masę na ciasto, a następnie posyp wierzch mazurka bakaliami.Źródło: Mam dziecko