Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden z naszych ulubionych.)
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32782
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 537
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 86
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7789
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto zagnieść i wstawić do lodówki na 1 godzinę. W tym czasie przygotować masę. Masło rozpuścić w garnku, do wystudzonego dodać jajka, roztrzepać, następnie dodać cukier, migdały i orzechy mielone. Wszystko dokładnie wymieszać. Wsypać żurawinę i również wymieszać. Kwadratową blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia, wyjąć z lodówki ciasto, rozwałkować i przełożyć do formy. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180st.C i piec ok.20 minut. Następnie ciasto wyjąć i na jeszcze ciepłe zetrzeć na grubych oczkach marcepan, a na wierzch wylać przygotowaną masę migdałowo-orzechową. Wstawić do piekarnika /180st.C/ na ok.30 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić i dowolnie udekorować. SMACZNEGO i Wesołych Świąt!