Do góry

Desery Przepis na:

Mazurek z masą kajmakową

Mazurek z masą kajmakową

Autor:

Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 371

Dodano:

Odsłon: 294

Szybki, tradycyjny mazurek z masą kajmakową.

Składniki

  • 2,5 szklanki mąki
  • kostka masłą (200g)
  • 0,75 szklanki cukru pudru
  • żółtko
  • masa kajmakowa i bakalie do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Na stolnicę wsypuję przesianą mąkę, a na niej siekam masło. Dodaję cukier oraz żółtko i szybko zagniatam ciasto, które następnie owijam w folię i wkładam do lodówki na 30 minut.

  2. Ciastem obklejam dno wysmarowanej masłem formy do tortów (średnica 22 cm). Piekę w 180 st. C około 20-25 minut. Wystudzone ciasto smaruję masą kajmakową i dekoruję bakaliami.





Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń