Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mazurek z owocami kandyzowanymi i bezami"
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 24
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 539
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 766
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 40
Składniki
Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry
Ciasto: zagnieć, schłodź. 1/5 ciasta odłóż, resztę rozwałkuj na dwa lub więcej placków w kształcie jaja. Ułóż na blaszkach. Z pozostałego ciasta uformuj brzegi. Piecz 15-20 minut w temp. 200°C.
Masa bakaliowa: białka ubij. Żółtka utrzyj z cukrem pudrem. Dodaj serek homogenizowany, posiekane bakalie i pianę z białek, wymieszaj. Posmaruj mazurki.
Piecz 15-20 minut w tej samej temp. Beza: białka ubij z cukrem, pod koniec dodając mąkę ziemniaczaną. Posmaruj mazurki. Susz w piekarniku 20 min w 125°C. Udekoruj.Źródło: Chwila dla Ciebie