Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mazurski gulasz kurkowy z knedlami"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35912
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 152
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35912
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 152
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Składniki
Bułeczki i kiełbasę pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Mleko podgrzej, wymieszaj z cebulą, bułkami oraz kaszą manną. Odstaw na 25 minut.
Natkę posiekaj, wrzuć do masy z bułek. Dodaj jajka i łyżeczkę soli. Dobrze wymieszaj. Z ciasta uformuj 8 sporych knedli. Ostrożnie włóż je do wrzącej posolonej wody. Gotuj ok. 15 minut pod przykryciem.
Grzyby oczyść, pokrój na kawałki. Szalotki obierz, posiekaj i razem z grzybami smaż je 10 minut na rozgrzanym oleju. Potem dodaj koncentrat i wino. Dołóż kiełbasę oraz śmietanę. Duś razem jeszcze 5 minut. Pod koniec gulasz przypraw do smaku solą i pieprzem.
Szczypiorek opłucz, osusz, grubo posiekaj. Cytrynę sparz, zetrzyj skórkę. Knedle podawaj z gulaszem grzybowym. Danie posyp szczypiorkiem oraz skórką z cytryny.
ok. 50 minut, 1 porcja ok. 750 kcalŹródło: Tina