Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony

Medaliony

Autor:

Przepisów i artykułów: 159 Ocena: 3955

Dodano:

Odsłon: 3937

Medaliony to pyszne danie drobiowe z okrawek z fileta lub fileta . Z pszennymi kluskami i kapustą to pyszny i szybki pomysł na pożywny obiad. Polecam....

Składniki

  • - 1 kg okrawek z fileta lub fileta
  • -1 jajko
  • -1 cebula
  • -1 duży ząbek czosnku lub 2 małe
  • -1 łyżeczka przyprawy do kurczaka
  • -1 łyżka magii w płynie
  • -pieprz
  • -1 łyżeczka delikaty do mięs
  • -1 łyżeczka vegety
  • -2 łyżki bułki tartej
  • Kluski pszenne:
  • -40 dkg mąki
  • -1,5 szklanki mleka
  • -2 jajka
  • -szczypta soli
  • -2 łyżki zielonej pietruszki
  • -1/2 kostki masła
> 6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie


  1. 1 ) Okrawki zmielić na grubych oczkach z cebulą i czosnkiem wbić jajko dodać przyprawy i dobrze wyrobić.
    Formować niewielkie kulki zwilżonymi dłońmi ,przed włożeniem na patelnie spłaszczyć. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu...


    2)
    Wszystkie składniki włożyć do naczynia i wyrobić za pomocą miksera .
    Kluski ,kłaść za pomocą łyżeczki do gotującej osolonej, wody (łyżeczkę zanurzyć w wodzie a potem nabierać ciasta) Gotujemy 2-3 minuty.
    Wyłożyć na patelnię z wody za pomocą łyżki cedzakowej
    Na patelni rozpuścić masło wsypać 2 łyżki zielonej pietruszki i przesmażyć kluski.

  2. Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń