Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony z indyka w sosie pieczarkowym

Medaliony z indyka w sosie pieczarkowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 34 Ocena: 597

Dodano:

Odsłon: 16879

świetny, delikatny smak

Składniki

1-2 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Medaliony posolić i popieprzyć z obu stron i obtoczyć w mące.

  2. Z włoszczyzny, pieprzu, ziela angielskiego, liścia laurowego, kostki rosołowej, czosnku gotować wywar.

  3. Olej wlać na mocno rozgrzana patelnię i obsmażyć mięso (krótko ale dosyć mocno) z obu stron, następnie wrzucić do wywaru. Na patelnię (po smażeniu) wlać troszkę wody, zagotować i przelać do garnka z wywarem.

  4. Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć, wrzucić do wywaru.

  5. Gotować razem aż mięso i warzywa będą miękkie.

  6. Danie jest gotowe, jeśli sos jest za rzadki zagęścić mąką.

  7. Można również wyjąć mięso, sos który powstał zmiksować, dodać z powrotem do mięsa, zagotować.

  8. Można podawać z ziemniakami, kaszą, ryżem lub makaronem + surówka. Smacznego ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń