Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Medaliony z komosy ryżowej"
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 547
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 8
Pyszne i proste w przygotowaniu ciasto drożdżowe z rabarbarem i kruszonką naj...
Odsłon: 7959
Kotlety są miękkie, puszyste w środku i chrupiące z wierzchu -bardzo delikatn...
Odsłon: 17
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 547
Składniki
Kaszę przepłucz pod bieżącą, zimną wodą. Wrzuć do garnka i zalej zimną wodą tak, by warstwa wody nad kaszą była tej samej grubości, co warstwa kaszy w garnku. Doprowadź do wrzenia i gotuj 12-15 minut. Zdejmij z ognia i odstaw, by przestygła.
Cebulę i czosnek obierz i posiekaj. Cukinię umyj i pokrój w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę i podsmaż cebulę. Następnie dodaj cukinię z czosnkiem i smaż 10 minut, często mieszając.
Ugotowaną kaszę przełóż do miski i dodaj usmażone warzywa. Dopraw solą, pieprzem i śmietaną. Dokładnie wymieszaj.
Zwilżonymi w zimnej wodzie dłońmi formuj kotleciki. Na patelni rozgrzej 5 łyżek oliwy. Medaliony smaż po 5 minut z każdej strony. Podawaj od razu, posypane wiórkami świeżo startego parmezanu lub sera Grana Padano.Źródło: TV14