Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żeby medaliony wyglądały atrakcyjnie można pomieszać biały sezam z czarnym.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 562
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 95
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 562
Składniki
Cebulę posiekaj, pieczarki obierz, umyj i drobno pokrój. Na patelni rozgrzej tłuszcz i zeszklij cebulę, dodaj pieczarki. Duś do momentu odparowania wody, dopraw solą i pieprzem. Wsyp ser tarty i wymieszaj.
Mięso mielone przełóż do miski, wbij jajko, dopraw solą oraz pieprzem. Wyrób masę. Na dłoni rozpłaszczaj porcję mięsa, na środek mięsnego placuszka ułóż farsz, sklejaj brzegi, a następnie lekko spłaszcz.
Bułkę tartą wymieszaj z sezamem. Obtocz każdy medalion z dwóch stron. Smaż na rumiano także z każdej strony.