Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony z piersi z ananasem

Medaliony z piersi z ananasem

Autor:

Przepisów i artykułów: 1313 Ocena: 11045

Dodano:

Odsłon: 15

Przepis wart wypróbowania: "Medaliony z piersi z ananasem"

Składniki

  • 4 piersi z kurczaka
  • 4 plastry ananasa
  • 4 plastry żółtego sera
  • jajko
  • bułka tarta do obtoczenia
  • tłuszcz do smażenia
  • sól
  • pieprz
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Piersi z kurczaka rozbijam (nie za mocno) i oprószam solą oraz pieprzem z obu stron. Jajko roztrzepuję. Na patelni rozgrzewam tłuszcz. Piersi obtaczam najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej.

  2. Mięso podsmażam na rumiano z obu stron na mocno rozgrzanym tłuszczu i przekładam na blaszkę do zapiekania (lub do naczynia żaroodpornego).

  3. Na każdym plastrze mięsa układam krążek ananasa, a na wierzch plasterek sera.

  4. Zapiekam 15 min w temp. 180oC. Podaję z dowolnymi dodatkami.

  5. 35 min • Porcja 250 kcal • Koszt porcji 2,60 zł • Przepis na 4 porcje

  6. Kasia Sycik z Konina

    Źródło: Kobieta i życie

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń