Do góry

Dania główne Przepis na:

Medaliony z polędwicy

Medaliony z polędwicy

Autor:

Przepisów i artykułów: 3277 Ocena: 28003

Dodano:

Odsłon: 9

Przepis wart wypróbowania: "Medaliony z polędwicy"

Składniki

  • 600 g polędwiczki wieprzowej
  • sól, pieprz do smaku
  • olej
  • świeży tymianek (jako dodatek możesz serwować pieczywo i np. roladki ze zgrillowanej cukinii)
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso oczyść, pokrój na zgrabne medaliony, skrop olejem, oprósz solą i pieprzem oraz posiekanym świeżym tymiankiem, a następnie wstaw do lodówki na ok. godzinę. Następnie upiecz je na ruszcie (na grillu lub w piekarniku. Możesz je też usmażyć na patelni grillowej).

    Źródło: Świat kobiety

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń