Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Meksykańska potrawka"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 198
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 171
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 198
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj. Boczek pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej olej, wrzuć boczek, cebulę i czosnek. Chwilę smaż na dużym płomieniu.
Potem dołóż mielone mięso i koncentrat pomidorowy. Zasmaż. Dodaj keczup oraz pomidory z puszki razem z zalewą. Całość podlej bulionem. Poczekaj, aż potrawka zawrze, po czym zmniejsz płomień i duś ok. 35 minut.
Pod koniec duszenia dodaj fasolę osączoną z zalewy. Przypraw do smaku sosem tabasco, ostrą papryką, kminem oraz kolendrą, solą i pieprzem. Potrawkę podawaj z ryżem. Danie udekoruj np. natką.Źródło: Naj