Do góry

Zupy Przepis na:

Meksykańska zupa gulaszowa

Meksykańska zupa gulaszowa

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8454

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Meksykańska zupa gulaszowa"

Składniki

  • duża cukinia
  • 2 papryki czerwone
  • 2 pomidory
  • 2 pętka kiełbasy zwyczajnej
  • szklanka czerwonej fasoli
  • 3 ząbki czosnku
  • 2 cebule
  • 20 dag boczku
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz
  • ostra papryka
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Poszatkowaną cebulę podsmaż na łyżce oleju razem z przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę i pomidory. Duś warzywa na małym ogniu.

  2. Namoczoną wcześniej fasolę ugotuj w osolonym wrzątku.

  3. Kiełbasę i boczek potnij w plastry. Podsmaż na pozostałym oleju. Dodaj do garnka z fasolą.

  4. Następnie dorzuć pokrojoną w kostkę cukinię oraz podduszone warzywa z patelni. Na koniec dosyp do dania przyprawy i wymieszaj.

  5. Przepis nadesłała: Elżbieta Połowniak

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń