Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Meksykański torcik"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 208
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 37
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3298
Składniki
Cebulę i paprykę pokrój w drobną kostkę. Podsmaż na oleju, po czym dodaj mięso.
Do składników dolej koncentrat pomidorowy i dopraw solą z pieprzem.
Po około 10 minutach duszenia dorzuć groszek z kukurydzą. Całość wymieszaj z chili.
Na dnie natłuszczonej tortownicy ułóż 2 tortille. Pokryj je farszem i ponownie obłóż plackiem. Przygotuj tak kilka warstw.
Wierzch posyp serem i wstaw tort na 20 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
45 min ? Stopień trudności: średnie ? Kalorie: 400Źródło: Super TV