Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykańskie chili con carne"
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 13
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 27
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 84
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 282
Składniki
Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę, po czym wrzuć na rozgrzany olej i podsmaż na wolnym ogniu.
W tym czasie drobno posiekaj papryczki, a czosnek przeciśnij przez praskę. Dodaj do cebuli i smaż, stale mieszając.
Po kilku minutach dołóż mięso mielone, zwiększ płomień pod patelnią i szybko je przyrumień.
Przełóż całość do dużego garnka z grubym dnem i zalej pokrojonymi wcześniej pomidorami. Dosyp kumin, oregano i paprykę w proszku. Dołóż łyżkę koncentratu pomidorowego oraz wlej kilka kropli tabasco. Doprowadź potrawę do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około pół godziny.
Potem wrzuć odsączoną z zalewy fasolę, kukurydzę oraz pokrojoną paprykę. Danie pozostaw na kuchence jeszcze na około 15 minut.Źródło: Kurier TV