Do góry

Przekąski Przepis na:

Meksykanskie nachos

Meksykanskie nachos

Autor:

Przepisów i artykułów: 17 Ocena: 211

Dodano:

Odsłon: 8388

Maksykanska przystawka

Składniki

  • mieso mielone wolowe, 0,5 kg
  • czipsy tortilla, opakowanie
  • smietana, 3 lyzki
  • ser zolty starty,albo taki ktory mozna stopic, pol szklanki
  • pomidory pokrojone w kostke, 3
  • szczypiorek zielony, pol szklanki,jak kto lubi
  • cebula, troszke do posypania
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mieso przysmazyc na patelni rozbic na male grudki,doprawic sola ,pieprzem,mozna dodac czegos ostrzejszego np tabasco lub przyprawy do nachos.Czipsy ulozyc na talerzu i posypac je serem na to polowe zrumienionego miesa i jwlozyc do kuchenki mikrofalowej az ser sie roztopi .Gry ser jest juz roztopiony znowu nakladamy mieso, na mieso pokrojone pomidory,na to smietane i posypujemy wszystko szczypiorkiem i cebula do smaku.Mazna tez dodac rozgniecione avocado i pikantne papryczki .Podajemy od razu po przygotowaniu

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdaprzed 07 czerwca 2012 A z kupnych które polecacie?Ciezko dobre kupic bo pełno na rynku..Ja znalazłem w Lidlu super,i na dodatek mi się udało bo jest promocja na euro i za 5zł sa z dipami:) Serio polecam sprawdzic bo sie wyróżniają na rynku.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdaprzed 07 czerwca 2012 A z kupnych które polecacie?Ciezko dobre kupic bo pełno na rynku..Ja znalazłem w Lidlu super,i na dodatek mi się udało bo jest promocja na euro i za 5zł sa z dipami:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń