Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Meksykańskie pierogi"
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 652
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Smak wiosny!
Odsłon: 676
Polecam.
Odsłon: 251
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 652
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 33
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę, zrób wgłębienie i wsyp do niego rozdrobnione drożdże. Dodaj pokrojone na kawałki miękkie masło oraz sól. Stopniowo wlej letnią wodę i wyrób gładkie ciasto. Przykryj je ściereczką i odłóż na 30 minut do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzej olej i podsmaż pokrojone mięso. Dorzuć posiekaną cebulę, chili oraz kolendrę. Całość podsmaż. Następnie dodaj pomidory. Dopraw solą, pieprzem i duś, aż odparuje cały płyn. Wyrośnięte ciasto rozdziel na 12 części.
Każdą rozwałkuj na okrągły placek o grubości ok. 0,5 cm i wyłóż nadzienie mięsne. Placek złóż na pół. Brzegi kieszonek przyciśnij do siebie najpierw palcami, a następnie widelcem.
Wierzchy posmaruj rozkłóconym żółtkiem i ułóż na wyścielonej papierem blasze. Wstaw do piekarnika i piecz w temperaturze 180° C przez 40 minut.Źródło: Na żywo