Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity do dań mięsnych oraz wędlin. Połączenie orzeźwiającego melona w słodko-pikantnej zalewie.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1065
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 139
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1065
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 139
Składniki
Miąższ melona wybieramy specjalną łyżeczką do carvingu opcjonalnie mało do herbaty. Przekładamy do słoików. Ocet zagotowujemy z cukrem, winem, wodą, miodem, papryczką, imbirem pokrojonym w plasterki, cynamonem, zielem angielskim, pieprz i sól. Marynatą zalewamy melona, zakręcamy słoiki i pieczemy 25 minut w temperaturze 90°C. Z podanego przepisu wyszły 4 słoiczki po 150 ml.