Do góry

Dania główne Przepis na:

Melon z szynką parmeńską

Melon z szynką parmeńską

Autor:

Przepisów i artykułów: 1757 Ocena: 14900

Dodano:

Odsłon: 1

Sprawdzony przepis na "Melon z szynką parmeńską"

Składniki

  • dojrzały melon
  • kantalupa
  • 10 dag suszonej szynki parmeńskiej
  • 2 figi
  • sos balsamiczny
  • miks sałat
  • sok z cytryny
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Melon przekrój na pół i wydrąż z niego nasiona. Każdą połówkę pokrój na 5 części i zdejmij z nich skórkę.

  2. Następnie skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Plasterkami szynki owiń każdą cząstkę i ułóż na półmisku.

  3. Podawaj z miksem sałat polanym sosem balsamicznym. Danie udekoruj figami.

    Źródło: Na żywo

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń