Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Melonowa przystawka ze śliwkami"
Polecam.
Odsłon: 545
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 458
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Polecam.
Odsłon: 545
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 458
Przepis dnia
To najprostszy na świecie przepis na babeczki kakaowe. Mimo iż są proste i sz...
Odsłon: 323
Kawa pobudza ciało i umysł. Przygotowana w ten sposób rozgrzewa, pomaga przy...
Odsłon: 47
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 783
Składniki
Śliwki wypłucz, osusz starannie papierowym ręcznikiem kuchennym. Każdą przekrój w taki sposób, by dało się łatwo usunąć pestkę.
Ser pokrój w grube plastry, a potem w słupki odpowiadające długością wielkości śliwek. Powkładaj je w miejsca po pestkach. Boczek pokrój w plasterki, a potem w cienkie paski. Każdą śliwkę z serem owiń boczkiem, zepnij wykałaczką. Ułóż koreczki w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Piecz 10 min w 180 st.
Melon umyj, przekrój na pół. Usuń gniazdo nasienne. Ostrym nożem pokrój każdą połówkę na trzy części. W melonowe łódeczki powbijaj wykałaczki ze śliwkami. Oprósz solą i pieprzem.
Czas ok. 30 min; porcja – 320 kcal, cena 2,40 zł.Źródło: Świat kobiety