Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 54
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 29
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 173
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 234
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 787
Składniki
Białka ubic na sztywno z cukrem. Dodac żółtka i wymieszac. Dodac wode i olej. Powoli wymieszac. Dodac make i proszek. Wymieszac. W tem sam sposob przygotowac ciasto ciemne tylko od ilosci maki odjac dwie łyzki i wsypac kakao. Upiec w dwoch waskich formach w 180 stopniach.
Na krem: budyn ugorowac w dwoch szklankach mleka dodajac 6 lyzek cukru. Gdy ostygnie polaczyc z margaryna i alkoholem.
Zimne ciasto pokroic na kromki. Przekladac kremem, ukladajac na przemian jasne i ciemne ciasto. Polac polewa czekoladowa:) Smacznego