Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszna zapiekanka, by móc w ostatniej chwili wykorzystać warzywne skarby jesieni
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 192
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 188
Polecam.
Odsłon: 893
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 192
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9300
Składniki
Cukinię(najlepiej ze skórką) pokroić w plastry o grubości ok 0,5 cm. Posypać solą, odczekać, aż puści sok, podsmażyć na oliwie- ok 10 min.
Paprykę pokroić na ćwiartki, usunąć ziarna i zmielić w blenderze dorzucając 2 ząbki czosnku. Dodać rozmącone jaja i śmietankę oraz przyprawy
Cebulę pokroić w piórka, kiełbasę w plastry (świetnie się sprawdzą paseczki boczku). podsmażyć na oliwie,delikatnie soląc i pieprząc.
Pomidory sparzyć, obrać ze skórki, pokroić w plastry (ok 0,5 cm)
W żaroodpornym naczyniu ułożyć: warstwę cukinii, masę paprykową, cebulkę z kiełbaską, plastry pomidorów, posypać bazylią.
Słonecznik podprażyć na oliwie z solą na rumiany kolor.
Zapiekankę piec ok 45 min w temp 180 st. Po ok 30 min posypać serem i słonecznikiem.
Smacznego