Do góry

Śniadania Przepis na:

mięciutkie bułki

Przepis dnia 2012-03-12
mięciutkie bułki

Autor:

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 61

Dodano:

Odsłon: 29473

znalazlam ten przepis w internecie jakis czas temu niestety nie wiem czyjego jest autorstwa poniewaz przepisalam na kartke, urozmaicilam go dodajac nasiona:)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. drożdże rozpuścić w szklance ciepłej wody razem z cukrem.

  2. mąkę przesiać i dodać drożdże, słonecznik, siemie i sól - wymieszać i dodać olej i wyrabiac ciasto przez ok 5-7 minut.

  3. uformowac bułki - ok 10 sztuki ukladac na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, zwilżyć woda i posypać sezamem i pozostawić do wyrośnięcia na min 30 min - ja wsadzam do piekarnika i ustawiam 30 stopni.

  4. piec 15-20 min w temp 180 st. SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (10)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

BeataS 06 listopada 2012 Dzisiaj je zrobiłam. Proste, mięciutkie, pachnące. Niestety też i za słone :(. Nie mniej jednak już należą do moich ulubionych!
Dzięki za przepis!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

BeataS 06 listopada 2012 Właśnie je zrobiłam - mięciutkie i smakowite. Niestety jednak też za słone. Nie mniej jednak wchodzą do moich ulubionych! Dzięki

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bryzek 17 października 2012 Bardzo dobry przepis, ale mi za pierwszym razem wyszły trochę za słone, dziś spróbuje z mniejszą ilością soli

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolina87 10 marca 2012 tak, dokladnie to trzymam je 30 min w piekarniku, pozniej wyciagam i nagrzewam do 180st wiec bulki rosna w sumie niecale 40 min:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

lukrowababeczka 10 marca 2012 Witam serdecznie! JESLI DOBRZE ZROZUMIAŁAM, TO NAJPIERW BUŁKI ROSNĄ PRZEZ 30 MIN, A POTEM DO PIEKARNIKA TAK? fAJNY PRZEPIS-PROSTY I SMACZNY pOZDRAWIAM

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

glazter2007 10 marca 2012 Akurat przymierzałam się do wypieku swoich bułek . Przepis dodaję do ulubionych . Pozdrawiam .

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolina87 09 marca 2012 zrobilam eksperyment z cebula, dodalam srednia cebule zeszklona na oleju i lyzke cebuli prazonej bo akurat mialam, nie dodalam ziaren i wyszly mi super bulki cebulowe:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

demeter 09 marca 2012 robiłam wczoraj i moje dzieci są zachwycone. Polecam przepyszne :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń