Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie z bardzo wyczuwalnym smakiem kokosa. Co prawda skórka nie robi się chrupiąca, ale i bez tego są dobre.
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 15
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 531
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 722
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 30
Składniki
Całe jajka ubijamy ze szczyptą soli, po czym dodajemy po trochu cukier (cały czas ubijając, by się rozpuścił). Następnie dodajemy wymieszane obie mąki z proszkiem do pieczenia na przemian z mlekiem. Na koniec wlewamy rozpuszczone i wystudzone masło i jeszcze chwilę ucieramy. Smażymy na złoty kolor w mocno rozgrzanej gofrownicy. Gotowe gofry oprószamy cukrem pudrem.