Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielona karkówka w sosie pomidorowym z paprykową nutką

Przepis dnia 2010-12-30
Mielona karkówka w sosie pomidorowym z paprykową nutką

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6138

Dodano:

Odsłon: 6796

Pyszne!!!

Składniki

  • karkówka
  • pomidory
  • cebula
  • czosnek
  • papryka czerowna
  • papryka mielona słodka
  • papryka mielona ostra
  • przyprawa do gyrosa
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. 40 dag karkówki zmieliłam i wrzuciłam na gorącą oliwę z oliwek. Smażyłam, aż mięso nabrało brązowego koloru, dodałam 2 posiekane cebule, osoliłam, opieprzyłam i smażyłam 5 minut. Po tym czasie wkroiłam 1/3 czerwonej papryki i wsypałam dużą szczyptę papryki mielonej słodkiej i ostrej. Dusiłam pod przykryciem ok 10 minut, a następnie dodałam pokrojone 4 pomidory, 4 ząbki czosnku, oregano i przyprawę Kotyani Gyros (najlepsza do pomidorowych sosów!). Dusiłam ok 10 minut, aż pomidory były miękkie. Podałam z makaronem penne.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 27 grudnia 2010 coś jak sos do spaghetti - jak z pomidorami... to w sam raz dla mnie

5 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń