Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone dewolaje

Mielone dewolaje

Autor:

Przepisów i artykułów: 787 Ocena: 6687

Dodano:

Odsłon: 36

Wypróbowany przepis na "Mielone dewolaje"

Składniki

  • 500 g mieszanego mielonego mięsa
  • sól
  • pieprz
  • bułka tarta do zagęszczenia
  • 1 jajko
  • 160 g żółtego sera typu edamski
  • mąka
  • 2 jajka do panierki
  • bułka tarta do panierki
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. ok. 25 minut

  2. Schłodzone mięso mielone włożyć do miski. Doprawić solą, pieprzem i zacząć miesić. Kiedy mięso zacznie się kleić, wmieszać jajko i – w razie potrzeby – zagęścić masę bułką tartą.

  3. Ser pokroić w 8 słupków. Z masy mięsnej uformować placuszki i owinąć nimi kawałki sera. Obtoczyć kotlety w mące, potem w rozkłóconych i posolonych 2 jajkach, a na końcu w bułce tartej.

  4. Na patelni rozgrzać olej, kłaść kotlety, obsmażać powoli z obu stron. Podawać z surówką.

    Źródło: Życie na gorąco

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń