Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone kotlety rybne

Mielone kotlety rybne

Autor:

Przepisów i artykułów: 55 Ocena: 2376

Dodano:

Odsłon: 17194

Pyszne kotlety z mielonej ryby gotowane na parze.

Składniki

  • filet z ryby bez ości, 500g
  • cebula, 1 szt.
  • Bułka tarta, 3 łyżki
  • jajko, 1szt.
  • sól, pieprz, bazylia, oregano, majeranek, do smaku
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulę posiekać i podsmażyć na tłuszczu. Rybę zemleć dodać do niej cebulę, bułkę tartą, jajko i przyprawy. Wyrobić na masę. Uformować kotlety i gotować na parze w piekarniku parowym/parowarze/garnku do gotowania na parze przez 30 minut. Podawać z surówką lub warzywami i ryżem albo ziemniakami.

  2. Przepis pochodzi z książki "Miodowy tydzień z Thermomixem" wydanej przez Vorwerk. Przepis po moich modyfikacjach.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Wabik 13 lutego 2011 Mateusz, zostałem fanem tego przepisu (po wypróbowaniu).

27 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Jagoda50 15 stycznia 2010 Bardzo lubie kotlety z ryby ,a tak dawno juz ich nie robiłam.Dzieki za przypomnienie przepisu.

28 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 15 stycznia 2010 ciekawy przepis i danie bardzo ładnie podane

27 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń