Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone paprykowe

Mielone paprykowe

Autor: irma82

Przepisów i artykułów: 33 Ocena: 441

Dodano: 02.03.2013

Odsłon: 9603

Mielone w mocno paprykowej odsłonie

Składniki

  • mięso mielone, 0,5 kg
  • papryka czerwona świeża, 1 szt.
  • papryka mielona słodka, 2 łyżki
  • cebula, 1 średnia
  • bułka namoczona w mleku, 1 szt.
  • mjeranek, 1 łyżka
  • sól i pieprz do smaku
  • 1 jajko
  • Bułka tarta, 2 płaskie łyżki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Cebulkę i paprykę drobno posiekać i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju,dodaj do mięsa mielonego wraz z resztą składników i dokładnie wyrobić.Z wyrobionego mięska formować kulki i lekko spłaszczać.Smażyć na oleju na ciemno złoty kolor.Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma82 03 marca 2013 Cieszę się,że przepis przypadł do gustów smakowych:)Pozdrawiam i Smacznego!!!

6 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

bozena58 03 marca 2013 zabieram do ulubionych, podoba mi się taka wersja mielonych

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

dorcia41 03 marca 2013 W każdej postaci i w każdej ilości pychotka :)))) 5-ka z dużym plusem

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń