Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso mielone nieco inaczej. Łatwe w przygotowaniu i właściwie wielozadaniowe - na ciepło jako element obiadu, na zimno - jako dodatek do chleba lub do sałatek.
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1806
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 283
Składniki
Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę.
Bułkę namoczyć w ciepłym mleku - troszkę tartej bułki zostawić do posypania po wierzchu.
Mięso mielone - właściwie może być każdy rodzaj, najlepsze jest oczywiście przygotowane w domu - wyrobić w naczyniu z cebulą, papryką, jajkiem, bułką i przyprawami. Te, oczywiście, według uznania. Masa powinna być gęsta i elastyczna - w miarę potrzeb dodać jeszcze tartej bułki.
Masę przełożyć do foremki - może być zwykła keksówka, ja akurat tę porcję zapiekałam w dwóch średnich foremkach na pieczeń.
Po wierzchu posypać delikatnie bułką tartą, Foremkę przykryć formą aluminiową.
Piekarnik nagrzać do 150 stopni. Foremkę ustawić w większej formie, do której wlać wodę - tak ok. 1cm wysokości.
Piec 1,5 godziny. 20 minut przed końcem czasu zdjąć folię z wierzchu - zyskamy chrupiącą, rumianą skórkę.
Smacznego. :)