Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Mielone w bakłażanie"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 39
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 103
Składniki
Bakłażany umyj, odetnij końcówki. Pokrój warzywa w 12 podłużnych cienkich plastrów. Posyp je solą i odstaw na około 20 minut. Po tym czasie osusz plastry papierowym ręcznikiem.
Mięso przełóż do miski. Dodaj 2 łyżki bułki tartej. Wyrób gładką masę. Dopraw ją do smaku solą i pieprzem. Z masy uformuj w dłoniach 12 wałeczków. Każdy owiń plastrem bakłażana, a potem plasterkiem boczku.
Przygotuj 12 wykałaczek. Na każdą nadziej oliwkę (bez pestek), zepnij roladki.
Naczynie żaroodporne posmaruj olejem. Włóż mięsne roladki. Wstaw do piekarnika. Piecz około 15 minut w temp. 180 st. W tym czasie przygotuj sos.
Oczyszczoną cebulę oraz 1-2 ząbki czosnku posiekaj, przesmaż na łyżce oleju. Dodaj pomidory z zalewą, posiekane chili, cukier oraz sól i pieprz do smaku.
Wlej 250 ml wody, duś 10 minut. Sosem zalej roladki. Dopiekaj 20 min. Przed podaniem posyp bazylią.Źródło: Świat kobiety