Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone w kapuście pekińskiej

Mielone w kapuście pekińskiej

Autor:

Przepisów i artykułów: 355 Ocena: 7045

Dodano:

Odsłon: 540

W sosie pomidorowym

Składniki

3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Cienkie części kapusty odkroiłam do kotletów a grubsze pokroiłam i obgotowałam 15 minut w osolonej wodzie.
    Dodałam do mięsa wraz z pokrojona i przesmażoną cebulą. jeszcze pieprz, sól , bułka tarta i jajo. masę wyrobiłam w malakserze, można też wyrobić ręką.

  2. uformowałam kotlety, nałożyłam na nie cienkie liście kapusty i obtoczyłam spody w mące. Kotlety usmażyłam na rumiano najpierw od strony spodu a potem od strony kapusty.
    Kotlety zsunęłam w jedną stronę, dosypałam mąkę, i przesmażyłam ją chwile dodałam sos pomidorowy, doprawiłam go sola i pieprzem. Jeszcze dolałam wody , bo sos był za gęsty.
    Pogotowałam parę minut.

  3. Smacznego :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (34)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń