Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Mielone z bazylią w sosie pomarańczowym"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 393
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 393
Składniki
Mięso połącz z drobno posiekaną cebulą, bazylią, jajkiem i bułką tartą. Następnie dokładnie wymieszaj. Z masy uformuj pulpeciki.
Gotowe kuleczki wykładaj na patelnię z rozgrzanym olejem i smaż z każdej strony przez kilka minut, tak aby powstała apetyczna i chrupiąca skorupka.
Przygotuj sos. Oliwki i papryczkę pokrój w plasterki. Wymieszaj z sokiem z pomarańczy. Wlej 1/2 l wody i całość zagotuj. Przypraw do smaku solą, pieprzem, ziołami i tabasco. Sos zagęść. Sosem polej pulpety i podawaj.Źródło: Na żywo