Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Obiad prosty,lekki i zdrowy. Polecam klopsiki z dorsza bo są naprawdę dobre. Nawet osoby które nie przepadają za rybami mogą się do nich przekonać bo mają sporo dodatków innych.
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 229
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 66
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 53
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 688
Składniki
Ryż gotuje tak jak producent zaleca, odstawiam do przestygnięcia, albo przelewam zimną wodą jak nam się spieszy. Rybę pozbawiam ości jak są, skórę odcinam. Bułkę namaczam w mleku. Pieczarki umyte ścieram na tarce jarzynowej, i marchewkę też.
Do miski przekładam ryż 1/2 woreczka, dodaję dorsza którego drobno pokroiłam a potem zmiksowałam blenderem, dodaje jajko, bułkę odciśniętą z mleka, pieczarki, sól, pieprz, marchew i dokładnie wyrabiam.
Formuję kulki i obtaczam je w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju. Podaję z rukola, pomidorem, ryżem który został i natka pietruszki.