Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Mielone z dynią w śmietanie"
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 217
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 762
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1805
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 234
Polecam.
Odsłon: 281
Składniki
Bułkę namoczyć w mleku, cebulkę posiekać. Dodać do mięsa, wbić jajko, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Formować owalne kotlety, usmażyć je na rozgrzanym oleju, trzymać w cieple.
Dynię obrać, usunąć pestki. Miąższ pokroić w kostkę. Przesmażyć go na 4 łyżkach masła, oprószyć solą i pierzem, dodać orzechy, zalać śmietaną i wywarem. Kiedy dynia zmięknie, zagęścić sos zasmażką z masła i mąki. Oprószyć posiekaną natką pietruszki, podawać z kotletami.
ok. 55 minut.
Staraj się nie rozgotować dyni. Nie powinna się rozpaść, musi być lekko sprężysta. Zamiast orzechów możesz użyć dyniowych pestek.Źródło: Twoje Imperium