Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mielone z delikatnie słodkim posmakiem dzięki dodanej marchewce i bułce mlecznej. Pysznie smakują z lekko pikantnymi surówkami, buraczkami czy warzywami z zalewy octowej.
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 686
Szybka i smaczna
Odsłon: 11250
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 309
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 52
Smak wiosny!
Odsłon: 693
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 686
Szybka i smaczna
Odsłon: 11250
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 309
Składniki
Marchew oczyszczamy, przekrawamy wzdłuż na pół, wkładamy do wrzącej wody i gotujemy ok. 10 min. - powinna być na pół ugotowana. Marchew odcedzamy, studzimy i kroimy w drobną kostkę. Bułkę mleczną zalewamy mlekiem i odstawiamy na kwadrans. Do mięsa mielonego wbijamy jajko, dodajemy odciśniętą bułkę mleczną, pokrojoną marchew i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę mięsną wyrabiamy - jeśli jest zbyt rzadka możemy dodać łyżkę bułki tartej. Z masy mięsnej formujemy pulpety i smażymy na rumiano z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.