Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z pieczarką

Mielone z pieczarką

Autor: catha

Przepisów i artykułów: 45 Ocena: 738

Dodano: 21.05.2018

Odsłon: 408

Pyszne mielone z całą pieczarką. Jeśli ktoś lubi się wgryźć ;) to danie stworzone dla niego.

Składniki

  • łopatka 1 kg
  • 2 jajka
  • bułka tarta
  • pieczarki - około 10 sztuk średniej wielkości
  • sól, pieprz cytrynowy
  • czosnek, ostra papryka, lubczyk
  • olej do smażenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Łopatkę mielimy, dodajemy jajka, bułkę tartą, dobrze przyprawiamy.

    Pieczarki myjemy, obieramy ze skórki i w całości rumienimy na patelni, należy je lekko posolić i popieprzyć.

    Formujemy kotlety, do środka wkładamy jedną pieczarkę. Obtaczamy w bułce tartej, smażymy na oleju .

    Niby zwykłe mielone, a jednak z niespodzianką :) Polecam!
    Świetnie smakują z ćwikłą!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń