Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z pieczarkami i szpinakiem

Mielone z pieczarkami i szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 418

Dodano:

Odsłon: 201

Czy mielone muszą być nudne ? A nie muszą i moje takie właśnie są. Dodałam pieczarki, szpinak i natkę pietruszki. A panierka to bułka tarta i płatki jaglane. Oj jakie one były pyszne.

Składniki

  • 500 g łopatki wieprzowej
  • 6 pieczarek
  • 1 solidna garść świeżego szpinaku
  • 2 jajka
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/4 pęczka natki pietruszki
  • 100 g czerstwej bułki
  • 1 szk mleka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/2 szk bułki tartej
  • 1/2 szk płatków jaglanych
  • olej do smażenia
5-6 os. 30 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć.
    Mięso zmielić razem z bułką, cebulą i czosnkiem.
    Szpinak i natkę posiekać.
    Pieczarki zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Wszystko umieścić w misce, dodać jajka i przyprawy i wyrobić masę.
    Z masy formować kotlety, obtoczyć w panierce z bułki tartej i płatków jaglanych.
    Kotlety smażyć na oleju na rumiano z obu stron.
    Podawać z ulubionymi dodatkami, ja podałam z ziemniakami i kiszoną kapustą zasmażaną.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń