Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne kotlety z dodatkiem rozgrzewającego cynamonu i imbiru obtoczone w sezamie. Polecam zarówno na obiad, do kanapek jak i ciepłą przekąskę na imprezę!
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 98
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 845
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 978
Składniki
Cebulę kroimy w plastry, lekko solimy i podsmażamy na patelni do zbrązowienia. Mięso razem z podsmażoną cebulą mielimy, dodajemy odciśniętą kajzerkę, jajko. Czosnek drobno siekamy i ucieramy w moździerzu z solą, pieprzem, chili, szczyptą cynamonu i imbiru. Taką mieszankę dodajemy do mięsa i wyrabiamy na gładką masę. Formujemy kotlety mielone i obtaczamy je w ziarnach sezamu z rozmarynem. Smażymy na patelni do zbrązowienia. Możemy podawać jako burgery z cebulką, ogórkiem i dużą ilością szczypiorku. Musztarda lub dip jogurtowy opcjonalnie- my lubimy!