Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kotlety mielone podane z ćwiartkami młodych ziemniaków pieczonych w łupinie :) Zdjęcie dodam niebawem ;)
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 36
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 46
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 116
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 36
Składniki
Ziemniaki myjemy, osuszamy. Kroimy na 4 części. W piekarniku układamy folię, nagrzewamy go do 200 stopni i układamy ziemniaki. Skrapiamy olejem, posypujemy wszystkimi ziołami i przyprawami. Pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach, po 10 minutach poprzekładać ziemniaki na inną stronę.
Mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodawać bułkę tartą aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji do wyrabiania kotletów. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Po kilka minut z obu stron, do przyrumienienia.
Ziemniaki i kotlety przełożyć na talerz, dobrze smakuje z surówkami lub ketchupem ;)