Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone z ziemniaczkami

Mielone z ziemniaczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 304

Dodano:

Odsłon: 305

Kotlety mielone podane z ćwiartkami młodych ziemniaków pieczonych w łupinie :) Zdjęcie dodam niebawem ;)

Składniki

1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki myjemy, osuszamy. Kroimy na 4 części.
    W piekarniku układamy folię, nagrzewamy go do 200 stopni i układamy ziemniaki. Skrapiamy olejem, posypujemy wszystkimi ziołami i przyprawami. Pieczemy przez 20 minut w 200 stopniach, po 10 minutach poprzekładać ziemniaki na inną stronę.

  2. Mięso przełożyć do miski, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Dodawać bułkę tartą aż do uzyskania odpowiedniej konsystencji do wyrabiania kotletów. Smażymy na rozgrzanej patelni na niewielkiej ilości oleju. Po kilka minut z obu stron, do przyrumienienia.

  3. Ziemniaki i kotlety przełożyć na talerz, dobrze smakuje z surówkami lub ketchupem ;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Zazula1 26 czerwca 2014 A ja bym te ziemniaczki upiekła na brytfance razem z tymi mielonymi,są pyszne :)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń