Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Mielone z ziemniakami i ogórkiem"
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 219
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 54
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3309
Składniki
Ziemniaki pokroić w łódeczki, podsmażyć na łyżce oleju. Cebule umyć, obrać, posiekać. Osobno podsmażyć na łyżce oleju, dodać mięso. Oliwki odsączyć, pokroić w plasterki.
Papryczki umyć, przeciąć wzdłuż, oczyścić z nasion i drobno posiekać, dodać do mięsa z cebulą, dołożyć oliwki, przesmażyć, doprawić solą i pieprzem, delikatnie wymieszać z łódeczkami ziemniaczanymi.
Ogórek umyć i obieraczką do warzyw pociąć go w paski. Dodać do całości, posypać posiekaną natką.
Zamiast ogórka możesz dodać fantazyjnie pokrojoną cukinię lub marchewkę. Całość warto posypać tartym parmezanem.
ok. 30 minutŹródło: Twoje Imperium