Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone zapiekane z warzywami

Mielone zapiekane z warzywami

Autor: amelia1204

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 71

Dodano: 16.05.2011

Odsłon: 6974

Mięso mielone w nowej odsłonie- z warzywami i pysznym sosem czosnkowym.

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. MIęso podzielić na płaskie placki (szybciej się usmażą) i dokładnie usmażyć z obu stron na oleju. Osączyć z tłuszczu i pokroić w szersze paski. Pomidory i ogórki pokroić w grubszą kostkę, a cebulę w półpiórka.

  2. Z majonezu, jogurtu, muszczardy, ketchupu i sprasowanego czosnku zrobić sos. Do żaroodpornego naczynia kłaść warstwami mięso, pomidory, ogórki, cebulę i polać połową sosu, nałożyć następną warstwę, tak żeby na wierzch włożyć jeszcze trochę mięsa i polać resztą sosu.

  3. Zapiekać pod przykryciem około 30 min. w 200 stopniach. Podawać z makaronem, ryżem lu chlebkiem pita. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń