Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielone zraziki w jarzynach

Mielone zraziki w jarzynach

Autor:

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 12250

Dodano:

Odsłon: 11146

Proste i smaczne.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odciśnięta bułkę,dodac jajko,sól,pieprz i majeranej.Dokładnie wyrobić

  2. Włoszczyzne umyć,obrac i zetrzec na tarce do jarzyn,pora pokroić w plasterki,wlać trzy szklanki wody i zagotować,wrzucic ziele i listek.

  3. Dodac oliwę i wilgotnymi dłonmi formowac podłuzne ,nie za duże zraziki,włozyc je do warzyw i gotowac je na wolnym ogniu ok.30 minut

  4. Pod koniec dodać koncentrat i pokrojona w kostke paprykę.Jeszcze chwile pogotować.Przed podaniem posypać posiekaną natką i bazylią.

  5. Zraziki dobrze smakują z kaszą gryczaną ale mozne je równiez podać z ryżem lub ziemniakami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

angel58 17 sierpnia 2010 fajne danie,zresztą wszystkie pani przepisy są extra:)

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

moniaaaa 12 sierpnia 2010 lubie takie swojskie zarcie:) i znowu do ulubionych:))

7 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

paskudna2206 12 sierpnia 2010 Dziękuję za podpowiedź na sobotni obiad:)ma Pani świetne przepisy:)smakują mnie i mojej małej rodzince:)Pozdrawiam

7 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń