Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7391
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 170
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 197
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 135
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7391
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 170
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 92
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 197
Składniki
Do zmielonego mięsa dodac namoczoną i odciśnięta bułkę,dodac jajko,sól,pieprz i majeranej.Dokładnie wyrobić
Włoszczyzne umyć,obrac i zetrzec na tarce do jarzyn,pora pokroić w plasterki,wlać trzy szklanki wody i zagotować,wrzucic ziele i listek.
Dodac oliwę i wilgotnymi dłonmi formowac podłuzne ,nie za duże zraziki,włozyc je do warzyw i gotowac je na wolnym ogniu ok.30 minut
Pod koniec dodać koncentrat i pokrojona w kostke paprykę.Jeszcze chwile pogotować.Przed podaniem posypać posiekaną natką i bazylią.
Zraziki dobrze smakują z kaszą gryczaną ale mozne je równiez podać z ryżem lub ziemniakami.