Do góry

Dodatki Przepis na:

Mielonka z szynkowara

Mielonka z szynkowara

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 290

Dodano:

Odsłon: 5792

Świetna na kanapki!

Składniki

5-6 os. > 60 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. Mięso wymieszać z przyprawami i dokładnie wyrobić. Może to zająć nawet 15 minut albo więcej - mięso musi być bardzo kleiste i odchodzić od ręki. Jeśli nie wyrobicie mięsa dokładnie, to będzie się potem gotowa mielonka bardzo kruszyła. Po wyrobieniu mięsa wkładamy je do szynkowara, zamykamy go i gotujemy przez ok. 1 godzinę w wodzie o temp. 70-80 stopni (żeby nie bulgotała). Po godzinie wyjąć szynkowar z wody i odstawić do wystudzenia. Mięso wyjąć dopiero na zimno i przechowywać w lodówce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń