Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielony indyk z pieczarkami

Mielony indyk z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 236 Ocena: 6064

Dodano:

Odsłon: 20010

Na przygotowanie tej potrawy wystarczy 20 minut :)

Składniki

1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju rzepakowego, wrzuciłam 250 g mielonego mięsa z indyka, pokrojone pieczarki, cebulę, osoliłam, mocno opieprzyłam i dusiłam pod przykryciem ok 15 minut. W połowie czasu podlałam szklanką wody. Po zakończonym czasie duszenia zagęściłam mąką i pogotowałam ok 2 minuty, aby mąka straciła smak surowizny. Podałam z ryżem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

elizeta 13 sierpnia 2011 Mozna uszlachetnić tę potrawę w nastepujący sposób bez zbytniego zaangażowania.polecam najpierw zeszklić i podpiec samą cebulkę,potem dodać pieczarki, krótko zapiec na patelni i dopiero potem dodać mięsko.łyżeczka papryki do potrawy i zielonej pietruszki zmieni koloryt i doda pikanterii.Diabeł tkwi w szczegółach i..życzę smzcznego

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń