Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielony zapiekany na ziemniakach "mielonych"

Mielony zapiekany na ziemniakach mielonych

Autor:

Przepisów i artykułów: 13 Ocena: 19

Dodano:

Odsłon: 124

Trochę inna niż tradycyjna wersja podania mielonego, chyba lepsza.

Składniki

1-2 os. 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Mięso mielone wyrobić z dodatkami, usmażyć krótko kotlety, odłożyć.
    Czosnek, cebulę, ziemniaki zetrzeć na drobnej tarce, przyprawić, wmieszać boczek,
    Podsmażać porcjami po 4-5 łyżek na patelniach 10- 12 cm. na gorącym smalcu z jednej strony, przełożyć delikatnie na wysmarowaną tłuszczem blachę, na środku położyć kotleta, zapiekać w piekarniku w temp. 180 -200 st. przez 30-40 minut. Pod koniec zapiekania można posypać tartym serem. Podałem z młodą zasmażaną kapustką, pasuje taż mizeria lub co kto woli.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń