Do góry

Dania główne Przepis na:

Mielonyna pierzynce pieczarkowej, ziemniaki z koperkiem oraz mizeria, do popicia maślanka.

Mielonyna pierzynce pieczarkowej, ziemniaki z koperkiem oraz mizeria, do popicia maślanka.

Autor:

Przepisów i artykułów: 74 Ocena: 285

Dodano:

Odsłon: 140

Bardzo smaczne drugie danie na upały

Składniki

  • mielone:Pół kilograma mięsa wieprzowego mielonego,
  • pół ząbka czosnku,
  • pół średniej cebuli,
  • szczypta pieprzu czarnego,
  • 1 płaska łyżka przyprawy z dodatkiem soli,
  • 1 jajko,
  • 4 łyżki bułki tartej suchej.
  • sos pieczarkowy:500 g pieczarek,
  • 1 mała marchew,
  • sól, pieprz do smaku,
  • 2 łyżki masła,
  • 2 łyżki śmietany 18%.
3-4 os. 30 min łatwe tanie

Przygotowanie

  1. wykonanie mielonego:Dodać wszystkie składniki z opisu, cebulę i czosnek drobno pokroić. Wymieszać, formować, smażyć w gorącym oleju, na wolnym ogniu na brązowo.

  2. wykonanie sosu pieczarkowego:Pieczarki oczyścić, pokroić w paseczki, do garneczka dodać masło z opisu oraz pieczarki pokrojone, chwilkę podsmażyć i dodać marchew startą na drobnej tarce jarzynowej, smażyć do czasu aż wyparuje woda. Następnie doprawić do smaku solą i pieprzem, dodać śmietanę, zagotować.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń